Constante afdrukkwaliteit

Heeft u regelmatig te maken met terugkerende orders? Dan is het belangrijk om de kleuren van uw printer consistent te houden; elke opdracht hoort er precies hetzelfde uit te komen. Hoe u dat doet? Door uw printer regelmatig te kalibreren en uw kleurbeheer goed in te richten bent u verzekerd van een constante kleurkwaliteit.

Ook bij gebruik van een digitale beeldbank of een eigen collectie is goed kleurmanagement zeer waardevol. Hetzelfde geldt als u print met meerdere printers of vanaf verschillende plekken.

In uw grafische printer zit basis kleurbeheerfunctionaliteit, waarmee u optisch en handmatig invloed uitoefent op de kleurkwaliteit van uw printer. Wanneer uw situatie dit vereist, leveren wij een kalibratiemeter. 

Consistente kleuren

Kleurafwijkingen van uw printer kunnen erg storend zijn. De hoge kwaliteit van uw printwerk zit juist in de details. Daarom is het belangrijk om uw kleurbeheer goed uit te voeren, zodat de kleuren op de juiste manier uit de printer komen en worden weergegeven op uw beeldscherm.

Daarnaast is het van belang om uw printer regelmatig te kalibreren, zodat uw printer constant dezelfde kleuren blijft printen. Door te kalibreren met een kalibratiemeter, kunt u vertrouwen op een zo exact mogelijk resultaat, dat veel betrouwbaarder is dan controle op basis van optische waarneming. Zo blijft uw afdrukkwaliteit contant en betrouwbaar. 

Optimaal printproces

Wij leveren de kalibratiemeter en zoals u dat van ons gewend bent, verzorgen wij de installatie en instructie bij u op locatie. Vul ons inventarisatieformulier in en wij adviseren u graag vrijblijvend op maat. Wilt u meer informatie over kleurmanagement, neem dan contact met ons op, telefonisch via 036 549 05 80, of per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heb ik het nodig?

Wij adviseren u een kalibratiemeter aan te schaffen, wanneer u:

  • Regelmatig een eerdere printopdracht herhaalt. Denk hierbij aan het printen van huisstijlen en andere terugkerende orders.
  • Gebruik maakt van een digitale beeldbank en/of eigen collectie. Als u voorbeelden van uw drukwerk laat zien (digitaal of in een voorbeeldenboek), dan wilt u deze steeds op dezelfde manier kunnen reproduceren.
  • Uw drukwerk op meerdere printers print. Geen printer is exact gelijk en het printproces wordt door allerlei factoren beïnvloed. Met behulp van een kalibratiemeter beperkt u de verschillen tot een minimum.