Een online of offline boekjesmaker?

Een printer met online boekjesmaker is een printer met een gekoppelde boekjesmaker. Een printer met een offline boekjesmaker is een printer met daarnaast een losse boekjesmaker. Aan beide mogelijkheden zitten voor- en nadelen en uiteindelijk speelt ook uw persoonlijke voorkeur uiteraard een rol.

  • Het voordeel van een printer met online boekjesmaker is dat er geen extra handelingen nodig zijn om een compleet boekje te maken.
  • Een nadeel is dat de snelheid te wensen overlaat. Wanneer de machine bezig is met boekjes maken, kunnen er bijvoorbeeld geen andere printopdrachten gegeven worden.

Voordelen van een offline boekjesmaker zijn dat de printsnelheid niet beïnvloed wordt door het maken van de boekjes en dat hij kan worden ingezet voor meerdere printers. Het nadeel van een offline boekjesmaker is dat er menselijke handelingen nodig zijn om een compleet boekje te maken.

Een bijkomend voordeel van een offline boekjesmaker is dat u zich bij de keuze van de printer niet hoeft te laten leiden door de aanwezigheid van een boekjesmaker, waardoor u zich kunt concentreren op de kwaliteiten van de printer.

Snelheid

Wij hebben de snelheid van het maken van een compleet boekje getest met een online en offline boekjesmaker. In onze test hebben wij een boekje van 8 pagina’s A5 (2 vel A4 gevouwen naar A5) gemaakt. Wij hebben de test uitgevoerd met papier uit één lade. Als configuratie voor de printer met online boekjesmaker hebben wij de OKI ES9465 MFP gebruikt. Als configuratie voor de printer met offline boekjesmaker hebben wij de OKI Pro9431 gebruikt in combinatie met de Boekjesmaker A.

Onze resultaten zijn als volgt:

Configuratie Snelheid per boekje
OKI Pro9431 & Boekjesmaker A 14 seconden
OKI ES9465 MFP 30 seconden

Boekjes maken met een offline boekjesmaker:

Boekjes maken met een online boekjesmaker:


Wilt u meer informatie over boekjes maken? Neem contact met ons op via 036 549 05 80 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..